Conferència d’Alfonso Valencia sobre IA en ciències de la vida i la salut

El Professor ICREA Alfonso Valencia, Director del Departament de Ciències de la vida del Barcelona Supercomputing Center, ha estat el primer conferenciant del nou cicle “IRIS-CC: Conferences”.

El Paranimf de la UVIC-UCC va acollir dilluns 27 de maig la conferència de Valencia, que va exposar que els grans avenços en computació, en capacitats de programació i el desenvolupament d’eines d’intel·ligència artificial (IA generativa, eines conversacionals-ChatGPT) suposaran una revolució tecnològica amb un gran impacte en l’economia, l’educació i la presa de decisions en ciències de la vida i de la salut.

El professor va mostrar les noves capacitats del Barcelona Supercomputing Center, el qual serà capaç de desenvolupar instruments conversacionals en les llengües oficials de l’estat espanyol; així com el desenvolupament de bessons digitals (“virtual twins”), això permetrà emprar tota mena d’aplicacions en models artificials del món real.

El director de l’IRIS-CC, José Jerónimo Navas, i el president de l’institut i rector de la UVIC-UCC, Josep Eladi Baños, també van prendre part en l’acte. Les següents sessions del cicle “IRIS-CC: Conferences” continuaran convidant professionals punters en temes rellevants de la salut, com l’Alzheimer i el Càncer.

 

Alfonso Valencia